Kust Conero

monte-conero-le-marche

 

Ooit gehoord van Monte Conero? Deze berg ligt aan de kust in de prachtige regio Le Marche, vlak onder de stad Ancona. Het is een regio met heuvels, wijngaarden, historische dorpen en heerlijk eten. Le Marche heeft de bijnaam ‘het nieuwe Toscane’, maar is relatief onontdekt. Je zult je hier geen zorgen hoeven te maken over drukte en souvenirs. Bezoek Le Marche in het laagseizoen, bijvoorbeeld in mei of oktober en je zult de mooie dorpjes en prachtige natuur voor jezelf hebben.

De regio Le Marche ligt aan de Oost- of Adriatische kust van de laars. De lange kustlijn is perfect voor een heerlijke strandvakantie vanwege zijn mooie zandstranden. Je zou langs de gehele kustlijn kunnen lopen zonder het strand te verlaten, maar dat geldt niet voor de Monte Conero.

De Monte Conero is een rotsachtige kaap die de zee raakt. Ondanks dat de berg slechts 572 meter hoog is, verdient Monte Conero inderdaad een ‘berg’ genoemd te worden.

Waarom een bezoek aan Monte Conero te brengen?

Als je rondtoert door Italië, of op zoek bent naar een plek om een heerlijke vakantie door te brengen, dan is Monte Conero absoluut een traktatie. Hier zijn onze 5 redenen om af te reizen naar Monte Conero. Maar zoals altijd, als je dieper graaft zijn er tientallen meer.

 

Conero Holidays

 

De kleuren van de zee

Heel eenvoudig, de kust rond Monte Conero is prachtig. Hier zijn niet de overvolle stranden, zoals die van Rimini en Senigallia, die tientallen kilometers verderop liggen. Vergeet de vele ligbedden, parasols en schreeuwde kinderen. Aan te raden is het strand Portonovo. E bellissima!

De zee verbaast ons keer op keer. Deze is lichtblauw, kalm en transparant. De kleur die je meestal associeert met plaatsen zoals de Malediven of Tahiti. Adembenemend is de berg bij zonsondergang, wanneer de rotsen goud kleuren en de witte kiezels in het zand beginnen te glinsteren.

 

Monte Conero- Due sorelle beach

Conero Holidays

 

Santa Maria di Portonovo

Deze schattige elegante kerk, ligt op een kleine afstand van het Portonovo strand. Het is een voorbeeld van romaanse architectuur, gebouwd in 1034 door een groep monniken. De kerk is opgebouwd uit Conero stenen, een wit soort kalksteen. De Santa Maria di Portonovo ligt werkelijk op een prachtige locatie direct aan zee met de Monte Conero achter zich.

 

Santa Maria di Portonovo Conero Holidays

 

Beklim of bewandel de berg Conero

De Monte Conero mag je misschien volgens de definities geen berg noemen, want een berg moet minstens 700 meter hoog zijn, maar de Monte Conero stijgt zo hoog en steil uit boven zee en het vlakke kustlandschap, dat je het simpelweg geen ‘heuvel’ kunt noemen.

Er zijn tal van activiteiten mogelijk op de berg, zoals klimmen en wandelen in de prachtige natuur. 18 Wandelroutes van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad kunnen worden afgelegd, waarvan sommige te paard of met een mountainbike. De mooiste tocht is misschien wel de route ‘Due Sorelle/Passo del Lupo’. Deze 5 uur durende tocht brengt je naar een prachtig uitkijkpunt over de ‘twee zussen’, twee rotsen in zee die tegenover een prachtig strand liggen en alleen per boot bereikbaar zijn.

 

Conero Holidays

 

De dorpen Numana en Sirolo

Breng een bezoek aan de twee dorpen Numana en Sirolo. Beide dorpen zijn heerlijk om een middag door te brengen en te genieten van een prachtig uitzicht over zee.

Sirolo is een van die plaatsen waarvan je een goed beeld krijgt als je aan Italië denkt. Dit middeleeuwse dorp met zijn smalle straatjes en geplaveide binnenplaatsjes is prachtig. Het beste wat je hier kunt doen is ronddwalen, een terrasje pakken, genieten van een café of aperitivo en kijken naar de lokale bevolking die aan je voorbij komt. De prachtige piazzetta, tegenover de San Nicola di Bari kerk, biedt een magnifiek uitzicht op de Monte Conero en haar stranden.

 

Sirolo Conero Holidays

Sirolo

 

Numana ligt dicht bij Sirolo. Het is een populaire zomerbestemming, maar in oktober zijn de beroemde stranden rustiger. Numana kent een rijke geschiedenis. In de Romeinse tijd, was het een drukke haven, vanwege de oostelijke handelsroute die hier langs kwam. In de afgelopen eeuw, maakte het plaatsje een overgang van een oud vissersdorp naar een populaire vakantiebestemming. Van dit gedeelte van de kust, behoren de stranden tot een van de schoonste.

 

Numana Conero Holidays